Од:

Искра Гешоска: Какви промени се потребни во културата

Искра Гешоска, културолог, излегува со став- како треба да изгледаат културните политики со новиот министер Роберт Алаѓозовски. Отворањето на култните театарски игри Војдан Чернодрински се повод- да ги соопшти своите гледишта за неопходноста од критичка мисла во театарот, визуелните уметности, во културата воопшто