Од:

Клинтон или Трамп: Што ќе се смени во односите со Македонија

Методија Колоски, претседател на Обединета македонска дијаспора за НОВА ги анализира промените во Америка зависно од победникот на претседателските избори, како и улогата и односите на Америка во Македонија доколку американските граѓани се одлучат за републиканецот Трамп или демократката Клинтон.