Од:

Кој го одбра Сорос за непријател во Македонија и Унгарија и зошто

Екипата на НОВАТВ беше во Будимпешта, Унгарија, каде што разговаравме со Горан Булдиоски, програмски директор во Фондација „Институт отворено општество“ – Будимпешта. Зошто беше нападнат Џорџ Сорос? Има ли поврзаност помеѓу двете анти-сорос кампањи во Македонија и Унгарија и што значеше доаѓањето на Доналд Трамп за претседател за овие групи кои преку Сорос ги напаѓаа либералните вредности?  Кој го мрази Сорос во источноевропските земји и зошто?

Разговараше: Борјан Јовановски, камера: Трајче Антоновски