Од:

Кривичен суд треба да донесе нова одлука за притворот на Кочан

Откако Врховниот суд пред некој ден ги укина решенијата за притвор на Кривичните совети на Кривичниот и Апелацискиот суд, судија на претходна постапка денеска повторно ќе  ги разгледа сите аргументи и докази кои ги нуди СЈО и да одлучи дали Кочан ќе оди во притвор.

Прата одлука за притворот беше донесена во март, а оттогаш до сега се сменија распореди на судии, има нови распореди во Кривичните совети. На сите постапки кои ги води СЈО се ставени сдуии кои како што велеше поранешната министерка за внатрешни работи „се запишани во тефтерчето на ВМРО-ДПМНЕ“.