Од:

Македонија меѓу мигрантите, Грција и поделената ЕУ

Македонија меѓу мигрантите, Грција и поделената ЕУ. Балканската мигрантска рута се прекршува на македонско грчката граница. Дали Македонија и Грција ризикуваат да станат жртва на можното решение на проблемот со мигрантите во Европа? Повеќе на оваа тема погледнете во видео прилогот на Радио Слободна Европа