Од:

Македонката Давидовска го напуштила работното место за да им помага на бегалците

Сторијата на Александра Давидовска стигна и до британски „Гардијан“. Се работи за девојката која ја напуштила својата работа во фабрика за обувки за да им помага на бегалците на границата помеѓу Македонија и Србија.

Поради недостигот на соодветен одговор од властите, таа волонтира за да ги информира луѓето кои ги напуштаат своите домови поради војните во сопствените држави, како да стигнат до посакувата дестинација во Европа.

Повеќе за приказната на Давидовска во прилогот на The Guardian.