Од:

Малески: Нестабилна влада ќе придонесе за дебата за државниот интерес

Професорот Денко Малески зборува за тоа кои опции се на располагање за да се формира влада, за квалитетот на дебатата во Собранието и какви би можеле да бидат преговорите.

„Влегуваме во досега непознат политички пејсаж. Срушен е монополот на двете етнички партии и нашиот парламент заликува на една нормална плуралистичка демократија каде што се уште никој не е победник. Останува да се види какви ќе бидат преговорите и кој ќе го земе мандатот“, смета Малески.