Од:

Мартин Шулц-нов претседател на Германската социјалдемократска партија

Мартин Шулц е новиот претседател на Германската социјалдемократска партија (СПД). Конвенцијата за избор на нов претседател се одржа денеска, а Шулц едногласно беше избран за претседател.

Шулц е поранешен претседател на Европскиот парламент и актуелен кандидат за германски канцелар.

Парламентарните избори во Германија се закажани наесен.