Од:

Младите лекари ја напуштаат државата како заложници на политиката

Зошто младите лекари масовно ја напуштаат државата? Од каде поривот да се запишат на факултет со идеја да се отселат од државата? Што ќе биде кога ќе се пензионираат квалитетните лекари? Како Никола  Груевски го направи најголемото промашување во здравството – поделбата на Клиничкиот центар? На оваа тема во ПРОЦЕС говори Владимир Лазаревиќ, извршен директор на Хелтгрупер.Comments are closed.