Од:

Младите за гладните – кога институциите потфрлуваат

Извештајот за напредокот и оваа година констатира дека Македонците живеат во лоши социјални услови. ЕК не кажа ништо ново, Македонија се бори со сиромаштијата, а НОВА ТВ со ова видео сака да им оддаде почит на млади индивидуалци кои им помагаат на гладните тогаш кога потфрлуваат институциите.