Од:

Може ли ЕК да го спаси кредибилитетот на проширувањето во случајот на Македонија


Која е одговорноста на ЕК за случувањата во Македонија? Дали ако ЕК потфрли во Македонија ќе се доведе во прашање кредибилитето на процесот на проширувањето кон регионот? Гости се европратениците Едуард Кукан, Алојз Петерле, Тонино Пицула и аналитичарката Милица Делевиќ. Дебатата се емитуваше на регионалната Н1 ТВ. Оваа дебата чии водители се Ивана Драгичевиќ од Н1 и Борјан Јовановски од НОВА е дел од сериоајлот вакви дебати “Балкан во Европа”