Од:

НОВА ви ја претставува втората епизода на сатиричното шоу „Контравести“


Продукцијата на НОВА ви ја прикажува втората епизода од сатиричното шоу „Контравести“ со актерката Ирена Ристиќ.

Во оваа епизода Контравести се осврнуваат на тоа каква е кондицијата на буџетот, за судирот на провладините медиуми и СДСМ, за Њутновиот закон, како и на тоа колку дрвја засадивме за Денот на дрвото. Гостин во ова издание е Саше Ивановски – Политико.

Режисер на ова сатирично шоу е Васил Христов. За сценариото е одговорен тимот на „Козаностра“.

Контравести се во војна против:
– лагите,
– манипулациите,
– говорот на омраза,
– предрасудите,
– нетолеранцијата,
– дискриминацијата…

Нашето оружје се хуморот и сатирата.

Наша цел е поттикнување на критичко размислување и елиминација на стравот кај граѓаните, како и воспоставување на принципот на понесување одговорност од политичарите и функционерите за своите постапки.

Погледнете го видеото.