Од:

Отпуштениот наставник Димовски:Добивав предупредувања да замолчам

Кој стои зад отказот на наставникот Владо Димовски, граѓански активист, учесник во Шарената револуција и Наставничкиот пленум. Дали резултатите од истражувањето кое го работел за квалитетот на образованието им засметаа на надлежните? За тоа како необразовани луѓе го водат образованието во ПРОЦЕС зборува Владо Димовски, наставник по македонски јазик кој доби отказ од ОУ„Алија Авдовиќ“ во село Батинци, општина Студеничани.