Од:

Пет децениии тероризам во Европа – никогаш како со Исламска држава

Вкупниот број на жртви од терористички напади во Европа од 1970 година до денес изнесува 10,537. Бројот на терористички напади од 1970 до 2015 година е 18.803. Нападите се зголемуваат во 2014 и 2015 година. Русија, Велика Британија, Франција, Украина и Шпанија се земјите со најголем број напади.