Од:

Платформата е стапица на ДУИ за Албанците- да се заборави владеењето

Писателот Ким Мехмети ги анализира сите можни сценарија за формирање на Влада и говори за преговорите СДСМ-ДУИ, но и идентичните интереси на ВМРО и ДУИ за нерешавање на кризата, после истрагите на СЈО.