Од:

Портрет на Елена Максимовска: Сакав да направам нешто историско

Елена Максимовска е млада дизајнерка која се занимава со правец кој малкумина го знаат наречен „А ла Туркa а ла Франга“. Воедно таа е хуманитарка која помага на оние кои немаат.