Од:

(Портрет) Дениз Абдула, млад и талентиран актер

Ликот на нервозниот репортер Ланче во Фчерашни Новости го глуми Дениз Абдула. Секоја недела ги смее луѓето пред малите екрани, дел е од сатирата кон политиката, а зад себе има успешни драмски и филмски остварувања.