Од:

Портрет: Дороти Пачкова – Да се биде самохрана мајка не е хендикеп

Дороти Пачкова е една од најгласните активистки во заштита на самохраните мајки. Деновиве тие беа изложени на навреди на социјалните мрежи, а Пачкова ја објаснува позицијата на самохраната мајка во македонското општество.