Од:

Портрет: Игор Томески, прв млад Македонец одликуван од Нобеловци

Ако нема место во Македонија, за младите талентирани од земјава очигледно има место во светот. Игор Томески е првиот од Македонија чие дејствување и работа го препозна Нобеловото здружение на внукот на Алфред Нобел, Клес Нобел. По претставата „Театарски Џумбус“ во Тетово, како талентиран матурант добива награда и покана за студии во САД.