Од:

Портрет: Лидија Георгиева, дизајнер

Лидија Георгиева, дизајнер и моден креатор, е позната во земјава, но и во светски рамки- работи дизајн и за театарски претстави, модерен танц, филмови, како и за ентериер.

Георгиева е професор за дизајн на Технолошко-металуршкиот факултет, Св. Кирил и Методиј.

(За повеќе информации, можете да го посетите сајтот на Георгиева: http://lidiyageorgieva.com/home.php?lang=1&mb=28)