Од:

Портрет на Ема Ананиевска: Најмногу ме навредува кога ме сожалуваат

Ема Ананиевска е апсолвент на Музичката академија во Скопје. Животот во темнина ја натерал да се изгради во силна личност, да се бори со сите предизвици и да не дозволи различноста да го победи нејзиниот дух. Најголема навреда за неа е сожалувањето.