Од:

(Портрет) Никола Нешкоски – најмладите ги учи за љубовта кон природата

Никола Нешкоски е младински работник, ентузијаст кој преку својата организација „Еко Логик“ на најмладите им ја предава најтешката задача – како да се грижат за животната средина. Тој порачува дека љубовта кон природата се негува од најрана возраст.