Од:

Портрет: Славчо Димитров, теоретичар на култура и род, активист

Портрет на Славчо Димитров- теоретичар на култура и род, еден од најзначајните интелектуалци што воопшто сме ги имале во Македонија, храбар активист. Гледајте НОВА- ви ги претставуваме неговите почетоци, академската кариера, неговата борба како активист.