Од:

Портрет: Со субвенциите за песни можат да се снимат 9 албуми и 9 спота

Новинар и aвтор: Влатко Чаловски
Монтажа: Дарко Стефановски

Гогa Поп Георгиевски е музичар кој со својот бенд музиката ја правел во сега веќе опожарениот простор „Макотекс“, во кој многумина музичари изгубија инструменти и необјавена музика. Тој е еден од иницијаторите на концерти со повеќе бендови кои на своите колеги се обидуваат да им го вратат она што го загубиле.