Од:

ПРОЦЕС: Државата потфрли во згрижувањето на бездомниците

За бездомниците се мисли само кога ќе стегнат студови и температурата ќе падне на -20 степени. Зошто бездомниците не се приоритет за Министерството за труд и социјала? Зошто за нив се грижат хуманите луѓе, а не државата која треба да понуди системски решенија и програми за работна реинтеграција?Какви се искуствата во развиените земји? На оваа тема во ПРОЦЕС говори Клементина Илијевски директорка на Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“и главна и одговорна уредничка на списанието„Лице в лице“