Од:

ПРОЦЕС: Гласот на децата на поранешни корисници на дрога

Како да се намали дискриминацијата и стигмата, да се постигне социјална инклузија на децата на поранешни корисници на дрога? Како овие луѓе се снаоѓаат во улога на родители? За тоа како еден самохран родител, поранешен корисник на дрога се грижи и е прекрасен родител на две деца.

За сето ова и за аукцијата за собирање на средства за овие деца која ќе се одржи во вторник во Јавна соба, во ПРОЦЕС говорат Деспина Стојановска психолог и  Елеонора Чичевска педагог од Центарот за рехабилитација и ресоцијализација на лица кои користеле дроги при ХОПС.Comments are closed.