Од:

ПРОЦЕС: Младите се поттикнувани на насилство

Загрозена е безбедноста на младите кои се поттикнувани на насилство или протестираат во училиштата напоредно со протестите на Иницијативата „За заедничка Македонија“. Како тензиите се пресликуваат на младите и што може да произлезе од тоа? Младите имаат право на сопствено мислење и можност да се занимаваат со политика, но без да туркаат партиски агенди, вели во ПРОЦЕС, Ана Битољану од Првата детска амбасада„ Меѓаши“