Од:

ПРОЦЕС: Центарот за цистична фиброза ги раскара пациентите и лекарите

Како одлуката на претходната власт да се направи Центар за цистична фиброза во болницата во Козле наместо на Клиниката за детски болести, ги подели пациентите и ги раскара лекарите. Кој и зошто врши притисок врз пациентите?  Како недоразбирањата кулминираа со обидот да се земат досиејата на пациентите и да се однесат во болницата во Козле. Во ПРОЦЕС дебатираат проф.др.Стојка Фуштиќ од Клиниката за детски болести, Снежана Бојчин претседател на здружение за ЦФ, Александар Стамболиски и Фљора Гаши, пациенти.