Од:

Путин се повлече од Сирија бидејќи сфати дека е скапа таа војна


Зошто Владимир Путин ја повлече војската од Сирија, како ќе се решава ситуацијата со Башар ал-Асад, што ќе се случува на европската политичка сцена по терористичките напади во Париз и Брисел, говори Борис Камчев, новинар и аналитичар кој веќе неколку години работи во Санкт Петербург.