Од:

Реакција на „Дивелоп Груп“ во врска со објавена сторија на „Нова“

Сопственикот на компанијата „Дивелоп Груп“ Александар Ивановски до редакциајта на НОВА испрати допис со реакција во врска со написот со наслов „Домашни моќници маскирани во холандски инвеститори градат хотел во Охрид“. НОВА во продолжение ја пренесува целата содржина од реакцијата на г-нот Ивановски.


Нова ќе подготви ревидирана верзија на сторијата во којашто ќе бидат вклучени забелешките од „Дивелоп Груп“. НОВА во текот на подготовката на сторијата ги контактираше засегнатите страни, но одговорите, односно писмената реакција дојде откако сторијата беше објавена.