Од:

(Портрет) Реџеповиќ: Ме исполнува грижата за бездомните животни

Ајета Реџеповиќ е актерка во Албанскиот театар, освен тоа, таа е активист кој над 20 години ги рани и лечи бездомните животни во Скопје. Се грижи за над 60 кучиња на неколку локации во градот.