Од:

Скијање: Велеслаломскиот глобус за Теса Ворли

Малиот кристален глобус во велеслалом за оваа сезона заврши кај Французинката Теса Ворли. Таа го освои петтото место во последната трка што се возеше во Аспен што ѝ беше доволно за севкупна победа во оваа дисциплина. Времето што притоа го оствари беше 1:59,84 минути.

Најдобра во велеслаломот во Аспен беше Италијанката Федерика Брињоне со резултат 1:58,01 минути. Втор и трет резултат по двете возења имаа нејзините сонароднички Софија Гоџа (1:59,45 минути) и Марта Басино (1:59,48 минути).

До велеслаломската титула Вори стигна со 685 бода пред Михаела Шифрин која собра 85 помалку.