Од:

Смртноста од пушењето, и покрај сите забрани, расте

Во светот се зголемуваат апелите за построга забрана на пушењето со цел да се налат последиците по здравјето на човекот. Во Македонија пак, има иницијатива за извесно олеснување на оваа забрана. Ова е Тема на неделата на Радио Слободна Европа.