Од:

Специјализанти: Проблемот со вработувањата е вештачки наметнат

Што се крие зад цврстиот став на директорите Албанци кои добиваат да ги потпишат решенијата за вработување на специјализантите? Дали постои некој таен договор меѓу ВМРО ДПМНЕ и ДУИ? Зошто Министерството за здравство изборот го правело без стратегија и без да ги праша директорите на болниците каков кадар им е потребен? На оваа тема во ПРОЦЕС разговараме со доктор Ненад Лазаров од Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари.(АСМЛ)