Од:

Среќата се купува со пари

Во светот има многу истражувања за да се утврди што тоа луѓето ги прави среќни. Некои велат дека таа многу е детерминирана од местото на живеење и парите. Во Македонија има и такви кои се и среќни и несреќни. Погледнете го видео прилогот на Радио Слободна Европа на македoнски јазик на оваа тема.