Од:

Станишев: Нема волја за решавање на билатералниот спор


Сергеи Станишев, копретседател на мешовитиот комитет на ЕП и Собранието, во интервју за НОВА ги коментира бугарско македонските односи, перспективите на Македонија во ЕУ, состојбите во Бугарија по изборите и ставот кон Јужниот тек.