Од:

Старделова и Бесими:Време е Лекарската комора да застане зад докторите

За тоа како планираат да се врати довербата меѓу лекарите и пацинетите, да се спречи одливот на млади лекари во странство, за реформите кои не смеат да се прават без учество на докторите, за притисоците под кои работат. Зошто е замрзната сметката на Лекарската комора, што ќе покаже финансиската ревизија, што планираат со превработеноста во комората, но и што разговараа со поранешните претседатели, во ПРОЦЕС зборуваат др. Калина Гривчева Старделова претседател на Лекарската комора и нејзиниот заменик др. Илбер Бесими.