Од:

Струмичките гимназијалци се приклучија на бојкотот на наставата

Со денешниот бојкот струмичките гимназијалци се придружија на бојкотот на наставата на средношколците од Скопје, Тетово, Велес, Охрид. Тие го поддржаа Средношколскиот пленум во барањата до Министерството за образование и наука и министерот Абдилаќим Адеми, да ги стопира, како што велат, лошите реформи во образованието, односно да биде вратен стариот концепт на државна матура и укинување на екстерното тестирање за учениците.
Извор: 24strumica.mk