Од:

Стружани се гушат од дивата депонија

Струга обвиена во чад. Повторно гори дива депонија. Од синоќа пламените јазици не стивнуваат. Пожарникарите не можат да се справат со огнот, а немаат ни целосен пристап до депонијата.

Граѓаните бараат итно дислоцирање на депонијата, но иако министрите за животна средина и без ресор одговорија на апелот, сè уште нема временски рокови за тоа кога нешто ќе се преземе околу овој проблем.