Александар Вучиќ

Српско-руски шпионски игри за “македонско сценарио”- Kој сака криза?

Како пратеникот Иван Стоилковиќ, српскиот новинар и пратеник Мирослав Лазански и српскиот разузнавач Горан Живаљевиќ спроведувале медиумска пропагандна кампања за влијание врз кризатаИталијански шарм за балканско реобединување

Доказ дека овој прв обид на Могерини почна да дава и резултати се смирувачките тонови кои дојдоа од премиерот на Србија и македонскиот мандатар по изјавата на Заев за националистичко лидерство во Белград.


Вучиќ го оправдува српскиот разузнавач за настаните во Собранието

„Негова работа е да известува од земјата“, изјави српскиот премиер Александар Вучиќ во врска со присуството на претставник на српската разузнавачка служба БИА во насилните напади…