Али Ахмети

Албанскиот јазик редовен џокер на ВМРО-ДПМНЕ за политички пазарења

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, без присуство на опозицијата, на 25 јули 2008 година за само 3 минути и 33 секунди го изгласаа Законот за употреба на јазикот што го зборуваат најмалку 20 % од граѓаните во Република Македонија и во единиците на локалната самоуправа


Заев: Надминавме одредени разлики со ДУИ, Устав нема да се менува

Многу ми е драго што и двете партии се согласувааат на решенија кои ќе произлезат од Уставот на РМ во однос на употребата на јазииците, рече Заев по средбата со Ахмети вечерва во Мала Речица