Беса Арифи


PACTA SUNT SERVАNDA – Договорите мора да се почитуваат

ДУИ се обидува да образложи дека е “врзан” со Мајскиот договор и дека мора да коалицира ро ДПМНЕ заради воспоставениот принцип “победник со победник”, А како, кога за ВМРО-ДПМНЕ нели овој договор не постоеше?!


НАПАД НА ПАНИКА: Алергиите на обвинетиот мандатор кон СЈО

Таа алергичност кон СЈО како институција на правосудството во РМ која моментално ужива највисока доверба е разбирлива кога доаѓа од обвинет мандатар кој претходно беше петпати помилуван па одмилуван за дела кои ги гони СЈОПресумпција на корумпираност

Високото ниво на арогантност покажано неделава кон СЈО има само еден извор: чувството на сигурност дека делата за кои известува специјалната јавна обвинителка нема никогаш да бидат осудени.