Беса
Младите на БЕСА: Херои на ВМРО-Ибрахими и Јакупи од ДИК

Форумот на младите на БЕСА денеска, пред музејот на ВМРО кој го именуваа како музеј на ВМРО “Али Ахмети”, доделија награди на “Херои на ВМРО” на две лица, за кои велат дека најмногу придонесоа за резултатот од изборите на ВМРО.
За ВМРО-ДПМНЕ Иванов коректен, за опозициските партии – несоодветен

Претставникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонијо Милошоски, по денешното годишно обраќање на претседателот Ѓорѓе Иванов, одржа прес-конференција на која го соопшти ставот на неговата партија, односно дека…БЕСА нема да присуствува на средбата со Ахмети

Партијата БЕСА нема да оди на средбата со лидерот ДУИ Али Ахмети. Нема да одиме на средба со луѓе кои се спомнуваат од СЈО и што се осомничени за случајот “Маѓар Телеком”, луѓе што му служеа верно на ВМРО-ДПМНЕ,велат од БЕСА