болници

Како да се остане жив

Тој што има да плати ќе преживее, а другите додека можат да издржат. Толку може ова здравство. Во држава која се декларира како социјална! Да, ова е Македонија и тука треба голема среќа да се остане жив!


Превенција, а не губење на човечки животи

Но, целта на секоја држава е да има помалку болни. Да се намали процентот на заболени од рак, да се намали смртноста на новороденчињата, на родилките, да се елиминираат причинителите. Зарем, тоа не е примарна работа на една држава за да има здрава нација и помалку трошоци?


Време на мајтапи

Во целата таа еуфорија на пуштање на нови апарати, камерите ниту за момент не се свртеа на другата страна. Да ја снимаат мизеријата во болниците.Но, не сега не е време тоа да се прикажува. Сега се остварува 24 часа, 7 дена во неделата. Да, сега е време за мајтапи со народот