брегзит

Започнува Брегзит

Дејвид Дејвис, британскиот секретар одговорен за Брегзит, денеска допатува во Брисел за да ги започне преговорите со Европската унија за специјалното партнерство кое сакаат Британците…


Меј испрати драфт верзија за Брегзит до земјите членки на ЕУ

Европската унија ја презентираше содржината за преговорите за Брегзит, пишува Би-Би-Си. Според неа, преговорите за трговските договори ќе започнат веднаш штом биде постигнат значаен напредок…