Бугарија


Бугарија денес бира нов претседател

Фаворити се претседателката на Парламентот Цецка Цачева, 58 години, кандидат на ГЕРБ и генералот Румен Радев, 53 години, кандидат на Социјалистичката партија.НАТО ја зајакнува источната граница поради рускиот експанционизам

НАТО испраќа 4 мултинационални батаљони во Полска и во трите балтички земји а се планира и зајакнување на военото присуство на НАТО во регионот на Црното Море во Романија, Бугарија и Турција.


Амди Бајрам има три фирми во Бугарија, тој тврди 100 отсто е грешка

Вкупно 3693 македонски граѓани фигурираат како основачи, директори или партнери во фирми формирани во Бугарија, дознава НОВАТВ. Според документите до кои дојде нашата редакција меѓу…