данок

Фудбал: Роналдо вина не признава, но данок, сепак, ќе плати

Португалскиот фудбалски ас најавил дека во текот на наредната недела ќе исплати 14,7 милиони евра на шпанските даночни обврзници со цел да избегне висока казна, потег што, меѓудругото, се толкува како олеснителна околност при закажаното сослушување на 31 јули