ДУИ

Меџити: Новото мнозинство да делува храбро во Парламентот

„Пратениците на парламентарното мнозинство треба да бидат по храбри во конституирањето на новото парламентарно мнозинство“, изјави за Алсат М потпретседателот на ДУИ, Изет Меџити. Во…

Албанскиот јазик редовен џокер на ВМРО-ДПМНЕ за политички пазарења

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, без присуство на опозицијата, на 25 јули 2008 година за само 3 минути и 33 секунди го изгласаа Законот за употреба на јазикот што го зборуваат најмалку 20 % од граѓаните во Република Македонија и во единиците на локалната самоуправа


Ништо ново од денешната расправа во Собрание, новиот спикер ќе почека

Актуелниот претседавач со конститутивната седница, кој сега веќе е поранешен собраниски спикер, Трајко Вељаноски ја прекина седницата која ќе продолжи утре во 11 часот. Откако…