Европски парламент

Верхофстад: Доналд Трамп е закана за ЕУ

Американскиот претседател Доналд Трамп е закана за Европската Унија, смета преговарачот за Брегзит од Европскиот Парламент, Ги Верхофстад. Верхофстад во говор од Лондон порача дека…

Европскиот парламент денес бира претседател, ситуација без преседан

Седум кандидати се пријавија за да го заменат германскиот социјалист Мартин Шулц кој одлучи дека ќе се врати на германската политичка сцена. Оваа ситуација е навистина невообичаена за ЕП