Франција

Макрон ја менува праксата на Саркози и Оланд: Со новинари на дистанца

Ова го најави Бенжамен Гриво, портпарол на партијата „Република во движење“ од која доаѓа новиот францускиот претседател и додаде дека во иднина нема да коментира актуелни дневни вести или да реагира во форма на кратки изјави
Пратеничка почина среде говор на митинг за Макрон

Пратеничката на  француската Социјалистичка партија Корин Ерел (50), која минатата година се приклучи на движењето “Еден марш” на  централно ориентираниот претседателски кандидат Емануел Mакрон, почина…